Casa 1217 H ​​Arquitectes v L'Escala, Španija

Casa 1217 H ​​Arquitectes v L'Escala, Španija

Projekt:Casa 1217
Arhitekti:H Arquitectes
Lokacija:L'Escala, ŠpanijaPovršina:6.458 sq ft (površina)
Fotografije:Adria Goula

Casa 1217 H ​​Arquitectes

Španski arhitektiH Arquitectesso zasnovali House 1217 ali kot je uradno znana Casa 1217 v občini L'Escala v Gironi v Španiji.
Hiša je postavljena na parceli 6.500 kvadratnih metrov z mehko topografijo. Na parceli ni bilo nobenih ovir, zaradi katerih je bilo delo veliko lažje in hitrejše.
Ta dom služi kot bivanje za mladega para. Dvostenska zgodba ponuja pogled na gore Pení in Cap de Creus.
Notranji in zunanji deli so povezani z vrsto povezanih verand.

Nahaja se v l'Escala (Girona) blizu zaliva Montgó brez posebnih mestnih značilnosti. Pravokotne oblike parcele površine 600 kvadratnih metrov z vsemi mestnimi storitvami; mehka topografija, obrnjena proti severu proti jugu, usmerjena ob ploskvi. Na mestu ni bilo predhodno obstoječega stanja, niti vegetacije niti grajenega elementa.

Pogoji

Program je bil preprost, razviti hišo za par; vendar je bilo nekaj pogojev, ki so pomagali začeti sprejemati prve odločitve: hiša bi morala imeti dve nadstropji, da bi omogočila pogled na gorovje Pení in Cap de Creus. Stranke so predstavljale ležeče kot prehodne prostore v obeh nadstropjih kot način povezovanja notranjih in zunanjih okolij; prostor v pritličju za delo kot pomožna soba in nekaj sob s kopalnico za goste.

Projekt

Zaradi neprijetne okolice ploskve je bilo predlagano, da na svojem obodu zasadimo vse oblike vegetacije. Namen je bil spremeniti zaznavanje z zgoščevanjem z vegetacijo in izogibanjem ustvarjanju ograje. Medtem ko je pritličje povezano z zunanjim prostorom, se prvo nadstropje nanaša na pogled na krajino. Ti pogoji določajo prvo logično konstrukcijo hiše: trije horizontalni načrti so popolnoma odprti na njihovem obodu. Da bi se odzvali na "udoben" program hiše, polovico območja vsakega nadstropja zaseda lahka "škatla". Ta dva polja bodo nameščena v nasprotnih smereh v vsakem nadstropju, da se določi optimalna povezava z zunanjim prostorom glede na tla. Škatla v pritličju je postavljena na severni strani, da bi izkoristili južno usmeritev galerije in vsebujejo kuhinjo in pomožno sobo / skladišče, ki delajo kot verandi poleti in kot pozimi sončen dobiček. Škatla v prvem nadstropju ima dve majhni sobi: njihova velikost omogoča, da si uporabniki pridobijo dobiček od uporabe zunanjih galerijskih prostorov. Ta prostor se bo uporabljal kot balkon poleti in kot študija pozimi. Medtem ko polja vsebujejo "udoben" programiran prostor, se načrtujejo neprogramirani galerijski prostori s pasivnim termičnim sistemom skozi vse leto.

H Arquitectes

Gradnja

Struktura, ki temelji na betonskih stebrih in ploščah, je najpomembnejša naložba proračuna projekta. Vsebuje toplotno inercijo in istočasno označuje galerijske prostore in kot posledico ostalo hišo. Strategija škatl se odziva na mehanski konstruktivni sistem: sestavljajo jih balonski okvir, OSB plošče in plošče za mavčne plošče. Zračna komora znotraj stenskih predelov omogoča shranjevanje ogromne količine izolacije, s čimer se izognemo prekomerni toplotni vztrajnosti prostorov, ki jih je treba v zimskem času hitro ogreti. Hkrati omogoča, da vse tehnične elemente postavimo v hišo, v kateri je betonska struktura popolnoma vidna brez skritih elementov. Nazadnje so bile lesene betonske plošče izbrane kot obloge za škatle.

Obnašanje zgradbe

Galerije, ki se nahajajo proti vzhodu in jugu, zagotavljajo visoko raven sončne energije. Delali so brez akclimatizacije v zimskih dneh in delali istočasno kot toplotno blazino za prostore "udobja". Ponoči zavese zmanjšajo izgubo toplote, medtem ko peči na drva zagotavljajo aklimatizacijo. Ti elementi preprečujejo, da se hiša ohladi v praznih časih. Škatle (dobro izolirane, zračne in brez toplotne vztrajnosti) imajo sistem aerotermalne toplotne črpalke, ki omogoča hitro segrevanje teh prostorov, ko se uporabniki po dolgi odsotnosti vrnejo.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Dodaj odgovor

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: