Tanderra House by Sean Godsell Architects v Victoria, Avstralija

Tanderra House by Sean Godsell Architects v Victoria, Avstralija

Projekt:Tanderra House
Arhitekti:Sean Godsell Architects
Lokacija:Polotok Mornington, Victoria, Avstralija
Površina:3.067 sq ft
Fotografije:Ljubezen Sean Godsell arhitektov

Tanderra House by Sean Godsell Architects

TheTanderra HousezSean Godsell Architectsse nahaja v pobočju na ogromni lasti na polotoku Mornington, zunaj Victoria, Avstralija. Območje je znano po toplih poletjih in vročih vetrov, zaradi česar je dom delno izkopan v tla. Osnovna zasnova zgradbe je standardna L-oblika. Obstaja tudi veliko zunanji prostor, ki je zasenčen, da se prepreči pregrevanje.
V bližnjem skladišču je nameščen sončni sistem, ki prideluje energijo iz sonca, vendar ta majhen vpliv na dom uporablja tudi zbiranje deževnice.

Od arhitektov:"Tekočina narave vesoljske verande je že nekaj časa del moje raziskave v hišah. V tej raziskavi so se pojavila dva različna elementa – (protektektonska) zunanja koža in dvoumen načrt, v katerem so uporaba, delovanje, znotraj in zunaj organizirana v skladu z ne-dogmatično naravo prostora verande in ne po nobeni formalni liniji . Na eni stopnji je to argument za regionalno arhitekturo, kjer lokalni pogoji informirajo oblikovalski element, ki je kulturno vgrajen v azijske in kolonialne zgodovine. Na drugi strani mi je priskrbel argument za odstranitev koridorja kot organizacijske naprave in pri tem podprl argument za razdeljeni načrt ali povezane prostore, ki prevladujejo v azijski arhitekturi. Kinetična narava razdeljenega načrta mi je pomagal pri odstranjevanju odvisnosti od odseka kot prostorske naprave iz moje arhitekture in s tem na napad na evropski modernizem kot formalno sredstvo ustvarjanja arhitekture (tj. Ustvarjanje zanimivega prostora s spreminjanjem višin ali tal ravni) "

"Te ideje delujejo v tej hiši, ki se nahaja na vrhu hriba na 40ha mestu. Hiša ima čudovit pogled na oddaljeni ocean, vendar so pogledi na zahodu in hiša je izpostavljena močnemu prevladujočemu vetru. Poleti vroče norterlije pihajo po mestu in je kot nasprotje tej izpostavljenosti, da hiša tvori obliko "L" in se koplje v tla, da zagotovi zaščiten zunanji prostor za potnike. Ključni funkcionalni prostori se nahajajo diskretno vzdolž dolžine načrta in so povezani z pokritimi zunanjimi terasami in ne s koridorji. Čeprav je bila nekaj let kasneje ta hiša zasnovana istočasno kot Glenburnova hiša, se je v vlogi sestrila Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Dodaj odgovor

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: